tirsdag 27. september 2016

Husk å bruke innebandybriller!

Brillefin: Brillefin gjeng på Minirunde i 2013.


Nyborg: Midt-Norge Bandyregion presiserer kravet om bruk av innebandybriller i spillereglementet.

Kortversjonen:
Alle som er født fra og med år 2000 skal alltid bruke innebandybriller på kamp (Senior, aldersbestemt, Weekend League, Minirunder osv.). Dommerne kommer til å følge opp dette langt strengere enn tidligere. Vi oppfordrer alle - uavhengig av alder - til å bruke innebandybriller også på trening.

Den lengre versjonen fra Midt-Norge Bandyregion:
401. s: 5) Utespillere født i år 2000 og senere, inntil de fyller 19 år, må bruke beskyttelsesbriller.
Brillene må være CE godkjent og egnet for innebandybruk. Unntatt fra denne regelen er spillere som benytter briller med styrke.

Det er altså ikke valgfritt å bruke disse brillene, men påbudt. Regelverket sier også noe om hvordan dette skal håndteres av dommerne. Spillere som jmf. regelverket er i en alder som tilsier at man må benytte beskyttelsesbriller får 2 minutters lagstraff ved å unnlate å benytte disse mens han er på banen.

605.24) Når en spiller til tross for advarsel fra dommerne, unngår å rette personlig utstyr (intet tegn). Påføres kampskjema med samme utvisningskode som feil utstyr.

Vi gjør oppmerksom på at det er ingen begrensning på hvor mange slike utvisninger en spiller eller et lag kan idømmes i løpet av samme kamp – i motsetning til hva tilfellet er for å benytte ukorrekt drakt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar